Wednesday, November 30, 2011

Detik-detik tumbangnya seorang Askar

Mereka dilatih untuk menjadi seorang yang tahan lasak dan berani untuk berjuang demi Negara tercinta.  Tapi akan sampai juga masanya seorang askar itu akan tumbang akhirnya...Tapi bukan di medan perang. Hampir semuanya kerana cuaca panas.
















Walau bagaimanapun, Askar tetap ada masa untuk chill out....






Wednesday, November 16, 2011

Mengurus wang

Duit,

Kita berkerja berhempas pulas untuk mendapatkannya, tidak kiralah jika berkerja sendiri atau makan gaji. Biasa kita disajikan dengan tips bahawa duit yang kita perolehi tu kene bahagi 3. Hutang, Simpan dan Belanja.  Dan semua orang setuju.  Tapi bahagian mana yang menjadi no.1, 2 dan 3?
Kebanyakan dari kita biasa dengan dua pendekatan.

Yang Pertama
1. Bayar Hutang.
2. Belanja
3. Simpan.

Ramai yang mengikuti formula ini termasuklah diri saya. Tapi apabila difikirkan kembali, formula ini sebenarnya menyusahkan dan dalam banyak kes, tidak menyelesaikan masalah kewangan majoriti dikalangan kita.   Mereka yang menggunakan formula ini, hampir kesemuanya gagal kerana step 3 biasanya tidak dapat dipenuhi. Bila keadaan kecemasan berlaku. duit simpanan tidak ada dan pilihan yang ada hanyalah membuat hutang lagi tidak kira dari sumber mana.

Yang kedua
1. Simpan
2. Bayar Hutang
3. Belanja

Formula ini dikatakan yang paling sesuai kerana sebelum menggunakan wang untuk mana2 tujuan, kite telah menyimpan sebahagian pendapatan kite tadi untuk kegunaan dimasa kecemasan.  Saya percaya mereka yang menggunakan formula ini lebih tenang menghadapi apa2 kesulitan dalam hidup mereka terutama yang melibatkan perbelanjaan kecemasan seperti bil2 hospital dan kecemasan lain.


Formula mana yang anda rasakan betul....dan yang mana anda rasakan sesuai untuk anda. Ataupun, sebenarnya anda tidak menyusun kewangan anda..

Renung-renungkan....................





Microwaved Water

 Saya percaya hampir setiap dari kita mempunyai Microwave atau paling tidak tahu apa itu microwave.  Sedikit maklumat ingin saya kongsikan kerana mungkin ada diantara kita yang tidak mengetahui fakta tentang microwave ini.  so, please read article kat bawah ni and kongsikan ye...



This is something many of us did not know........!





Microwaving Water!

A 26-year old man decided to have a cup of coffee. He took a cup of water and put it in the microwave to heat it up (something that he had done numerous times before). I am not sure how long he set the timer for, but he wanted to bring the water to a boil. When the timer shut the oven off, he removed the cup from the oven. As he looked into the cup, he noted that the water was not boiling, but suddenly the water in the cup 'blew up' into his face. The cup remained intact until he threw it out of his hand, but all the water had flown out into his face due to the build-up of energy. His whole face is blistered and he has 1st and 2nd degree burns to his face which may leave scarring.

He also may have lost partial sight in his left eye. While at the hospital, the doctor who was attending to him stated that this is a fairly common occurrence and water (alone) should never be heated in a microwave oven. If water is heated in this manner, something should be placed in the cup to diffuse the energy such as a wooden stir stick, tea bag, etc, (nothing metal).

General Electric's Response:

Thanks for contacting us; I will be happy to assist you. The e-mail that you received is correct. Microwaved water and other liquids do not always bubble when they reach boiling point. They can actually get superheated and not bubble at all. The superheated liquid will bubble up out of the cup when it is moved or when something like a spoon or tea bag is put into it.

To prevent this from happening and causing injury, do not heatany liquid for more than two minutes per cup. After heating, let the cup stand in the microwave for thirty seconds before moving it or adding anything into it.

Here is what a local high school science teacher had to say on the matter: 'Thanks for the microwave warning. I have seen this happen before. It is caused by a phenomenon known as super heating. It can occur any time water is heated and will particularly occur if the vessel that the water is heated in is new, or when heating a small amount of water (less than half a cup).

What happens is that the water heats faster than the vapour bubbles can form. If the cup is very new, then it is unlikely to have small surface scratches inside it that provide a place for the bubbles to form. As the bubbles cannot form and release some of the heat that has built up, the liquid does not boil, and the liquid continues to heat up well past its boiling point.

What then usually happens is that the liquid is bumped or jarred, which is just enough of a shock to cause the bubbles to rapidly form and expel the hot liquid. The rapid formation of bubbles is also why a carbonated beverage spews when opened after having been shaken.'

If you pass this on, you could very well save someone from a lot of pain and suffering








For Your Amusement

Saya dapat email ini dari seorang kawan.....mungkin dia tahu saya selalu mengeluh. Jadi emailkan saya ini. Sebagai penghibur hati.  Mungkin anda juga perlukan penghibur dalam hidup anda. kalau asyik stress je.susah jugak kan.....


The car is a Mercedes Maybach... Roughly $1.3M.
Notice the 'recliner' rear seats, and the electrostatic' sunroof.
The sunroof turns from opaque to crystal clear depending on the passengers' preference.




















NOW, STOP DREAMING AND GET
BACK TO WORK! (BE HAPPY
WITH WHAT YOU'VE GOT)!
OTHERS ARE NOT AS FORTUNATE
AS YOU!!!






There is more ....


WHEN HELMETS MAKE NO SENSE...









PARACHUTE'S A BETTER IDEA...

What will I be when I grow up?








If you don't pass this along, a dog will come out and pee on your computer!

don't worry you don't have to pass it on ................





(And a final thought ! )


There have been times when I may have

disturbed you,

troubled you,

pestered you,

irritated you,

bugged you, or

got on your nerves with all the emails I sent.

So today I just wanna tell you that...



I PLAN TO CONTINUE !

Tinta usang: Styna Selatan

Tinta usang: Styna Selatan : Ku ingin bercerita tapi keindahannya alam ciptaanNya membuatkan aku terkelu lidah. ...