Tuesday, May 22, 2012

Semalam

Semalam tido awal walaupun banyak keje.  bangun pagi basuh baju 2 helai,mandi and solat subuh. Minum kopi secawan, roti bakar dua keping. terus wat keje coz ada inspection dari pihak bomba untuk dapatkan OC/CF.
Janji pukul 9.00 am, Saya, maintenance staff and kontraktor sudah standby menunggu kedatangan pegawai bomba.
Kul 9.35 am, tak jugak sampai, saya call bomba untuk kepastian, rupa-rupanya diaorang xjadi datang coz ada pegawai. Ada di luar kawasan and ada yag pi exam.  Duiiii.......
Ingat nk selesai cepat, tapi apa boleh buat, kene tunggu bomba bagi tarikh lain pulak.
Fikir punya fikir, memang macam nie ler keje. tidak semua berlaku seperti yang diharapkan.
Esok cerita lain lagi. Akan begini seterusnya kerana inilah lumrah keje makan gaji.


next time ye.

Monday, May 21, 2012

Mewahnya Airbus A380

Saya menerima email ini dari seorang kawan yang mengandungi gambar-gambar kapal terbang Airbus A380. Melihat gambar ini terdetik di hati saya betapa mewahnya kapal terbang ini. Terdapat banyak gamabr yang dikirim tapi hanya sedikit saja yang paparkan di sini, Kalau nak tengok bagaimana kapal ini dihasilkan dengan lebih lanjut. klik kat sini









P.s Mewah kan....kalah hotel

next time ye.



Hari-hari

Hari-hari aku begini, runsing dengan masalah yang orang lain pun ada masalah sama.
Hidup tidak lagi ceria, tiada keghairahan untuk menikmati setiap saat yang mendatang.
Penat sebenarnya dengan keadaan ini, tapi mungkin aku tergolong dalam golongan yang tidak berani berubah.
Aku ingin ceria, bergelak ketawa ngan famili, anak bini, kawan-kawan dan mereka yang ada disekelilingku.

Rutin harian yang membosankan. Bangun pagi hanya untuk bersiap pergi ke tempat kerja.
Petang balik rumah dengan badan lesu dan penat. Kerja tidak berkembang kearah yang baik
walaupun tetap ada pujian untuk kerja yang aku lakukan yang mendapat "ok lah" dari bos.

aku ingin berubah bukan hanya untuk diriku saja. Aku ingin berubah untuk anak-anak ku yang kian membesar
Aku ingin berubah untuk isteriku yang telah lama memendam rasa untuk bergurau senda dengan ku setiap hari tapi ada tekanan perasaan dan emo.

Esok ku harap menjadi lebih baik hari ini kerana kelmarin sudah pun menjadi sejarah....


next time ye










Tuesday, May 15, 2012

Sleeping Positions





The Half Sit-up 
To achieve the half sit-up, you must begin with the intention of exercising your abs and promptly fall asleep midway through the task. This position is extremely advanced and not recommended for amateur sleepers. 





The Awkward Spoon 
The goal here is not so much for intimacy, as it is the socially uncomfortable sharing of your physical space with someone. Bonus points if your arm falls asleep and you're too scared to move it. 






The Cool Dude
The trick here is to look totally relaxed while you're really extremely uncomfortable. 


Bed Hog 
The goal is not so much comfort, as an expression of sheer, unadulterated greed. 




Thinking Outside the Box 
Two of your feet - preferably on opposite sides of your body - must remain outside the box at all times. 






The Pile-Up 
You end up colliding with at least three others, and you are hoping they all have insurance. 






Be The Box 
You must be able to get your whole body in the box, no matter what it takes. Become one with the box! 





The Radiator 
Your main goal here is not about comfort......it's just about warmth. 






The Sleeping Dog 
This one is easy. Find a dog. Imitate the dog.





The Positive Thinker
You refuse to be let a bad situation get the best of you. 




The Drying Rack
Imagine that you are a wet t-shirt. Drape yourself accordingly. 



The Head-Rush
Lay on your back, head hanging off the side, paws in the air - and let gravity do the rest. A pounding headache will occur shortly. 







The Non-Conformist 
You will first need to find two willing conformists, in order to make your statement. 





 

The Mid-Sentence 
This position is only for those with extreme forms of narcolepsy.
 


Some Assembly Required
Have a friend take you apart and then try to reassemble you from memory. 





Same as above, except without the box.



The Dog Bed 
It's probably the most comfortable bed you will ever sleep on, but smells kind of funky. 



 

 
The Dreaded Mid-Afternoon Slump
Eating a big lunch, then falling asleep at your desk. 




The Old Married Couple 
Your mate's snoring no longer bothers you.






Animals are so much nicer than humans..
They have never learned how to insult us verbally

Tak bergerak pun

Setiap hari kau melihat peluang, kau melihat itu dan ini yang boleh membantu kau tapi kamu masih seperti kelmarin. Idea dan ilmu(walaupun...