Thursday, January 27, 2011

Kereta dan pemiliknya

Salam,

Bila anda nampak kereta dijalan raya, adakah anda akan boleh agak siapa pemiliknya? hehehe....
Saya tidak cakap ciri-ciri pemilik kereta iitu, sebenarnya yang saya nak kongsikan ialah sama ada pemilik kereta itu lelaki atau perempuan.

Cuba anda teka siapa pemilik kerena dibawah ini?
1. Kereta warna pink?
2. Banyak aksesori bunga?
3.Banyak aksesori teddy bear yang kiut miut?
4.Ada sticker watak kartun seperti bugs bunny dan kawan2nya?
5.kereta saiz kecil dan warna gurlie?
5. Hilux

kebanyakkan ciri kereta diatas adalah milik pempuan walaupun mungkin ada sedikit lelaki yang suka ciri itu. yang hilux tue biasa dimiliki lelaki kerana lasak.
Sebenarnya niat saya untuk bertanya seperti diatas adalah kerana ingin menasihati kaum-kaum pempuan yang suka sangat menghias kereta mereka, sebenarnya ia amat merbahaya kerana anda akan menjadi target pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab seperti pencuri kereta, perogol,perompak.....kenapa?
Dengan ciri-ciri kereta seperti diatas, penjahat-penjahat ini tidak perlu untuk mengintip siapa pemilik kereta tersebut kerana automatik mereka akan tau bahawa perempuan adalah pemilik kereta tersebut dan senang bagi mereka membuat perkara jahat mereka,  Semua orang faham wanita itu lemah walaupun ada juga yang mampu mempertahankan diri dari penjahat-penjahat ini.  betul tak?

Bila anda tengok kereta dibawah ini, anda akan yakin 99.9% kereta ini dimiliki oleh kaum perempuan.


Tapi kalau kereta macam dibawah ini, mesti lelaki yang memilikinyakan....Kredit picture kepada: Cari.com, ubikentangsofa.com dan pelanginazura.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

Jadikan diri kita menjadi lebih baik hari ke hari- (Part 1)

1.  Dekatkan diri dengan Allah Bagaiman kita ingin hidup bahagian dan tenang di alam yang penuh dengan ragam jahat dengan baik ini jika...